Over mij

Mijn naam is Birgit Spoorenberg en ik ben moeder van 2 heerlijke spruitjes. Enkele jaren werkte ik als waarnemend huisarts in diverse praktijken in Zuid-Limburg. Door de druk van de overvolle wachtkamer en de korte tijd die per consult gepland stond, kreeg ik het gevoel dat ik ernstig moest korten op de kwaliteit van de door mij geleverde zorg. Ik bluste met name brandjes. Ook stelde ik mezelf steeds de vraag waaróm mensen ziek worden, op een bepaald moment klachten krijgen en anderen niet. Is dit te beïnvloeden?

Ik wilde leren hoe brand kon worden voorkómen. Binnen de kaders van de huisartsgeneeskunde wist ik me met deze vragen geen raad. In de klinische Psycho Neuro Immunologie vond ik wat ik zocht: Ja, gezondheid is voor een erg groot deel te beïnvloeden. Voeding, beweging, psychologie, sociale interactie en kennis omtrent de werking van het menselijk lichaam zijn de ingrediënten en uitleg is de sleutel tot succes.

Ik besloot me als consultatief arts binnen mijn eigen praktijk Prakijk Salutogenese te richten op het streven naar en behouden van gezondheid. Ik wil samen met mijn cliënt zoeken naar gezonde evenwichten en de juiste omstandigheden creëren om de weg vrij te maken voor een zo goed mogelijk functionerend menselijk lichaam.