2-Daagse Cursus Shinrin-Yoku

Beheers de kunst van het Bosbaden en breng je stress- en immuunsysteem in balans

In het nu zijn is niet altijd even gemakkelijk. Je bent ieder moment omringd door prikkels, to-do’s, en andere verantwoordelijkheden. Het is logisch dat stress in je lichaam kruipt. Als een klimop die zich langzaam omhoog wurmt en je meer en meer beknelt. Tot je vast loopt.

Dat is waar ik veel mensen dagelijks mee zie worstelen. De nood voelen om stress te verlagen en in een meer compassievol bewustzijn te stappen, maar niet weten hoe. Oplossingen zien er vaak uit als symptoombestrijding met weinig handreikingen om zelf tot de oorzaak te komen.

Wat als er een omgeving was waar je je op ieder moment van de dag in zou kunnen waden, en die je vrijwel direct dichter bij jezelf brengt? Zachter. Meer in het nu. En vooral gezonder.

Shinrin-Yoku, in het Nederlands: Bosbaden.

De Japanse kunst om je met natuur te omringen. De natuur geeft ons ongezien de handvatten naar een gezonder zijn. Shinrin-Yoku is een wetenschap en een filosofie in één. Het brengt ons de kennis en leert ons de kunst om door de natuur geleid te worden naar een minder geactiveerd stress-systeem, een veerkrachtiger immuunsysteem en meer ruimte in je hoofd.

Maar in de natuur zijn geeft veel meer dan gezondheid op een fysiologisch niveau. Inspiratie, creativiteit, en verbondenheid komen allemaal samen.

Over de cursus
In deze 2-daagse cursus Shinrin-Yoku, ervaar je wat de natuur kan betekenen voor je eigen lichaam en geest. Ik neem je mee op een reis waarin je ontdekt:

– Hoe je je stress-systeem  in balans brengt
– Hoe je immuunsysteem functioneert
– Wat de natuur daarmee te maken heeft
– Hoe je omgeving van invloed is op je gezondheid
– En wat je kunt doen om terug te keren naar de basis, met meer rust en bewustzijn
– (En extra voor zorgprofessionals: wat het bosbaden voor jouw cliënten zou kunnen betekenen en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan) 

Wat je kunt verwachten
– Twee dagen onderdompelen in de natuur op een inspirerende plek in Nederland
– Iedere dag een heerlijke lunch
– Oefeningen en handvatten om Shinrin-Yoku in jouw leven vorm te geven
– Een certificaat van deelname
– Meer inzicht in de werking van je lichaam
– De kennis om de kunst van het bosbaden ook aan anderen mee te geven

Let op: vanwege bergachtig terrein is de Shinrin-Yoku in Bemelen alleen toegankelijk voor mensen die (redelijk) goed ter been zijn.

Beschikbare cursusdata:
Kijk hiervoor in de agenda!

Prijs: €255,- p.p. excl. btw

Inclusief:
– 2 dagen persoonlijke begeleiding van 10:00 – 16:00 uur
– 2x heerlijke lunch
– Een certificaat van deelname

Meld je aan voor de cursus Shinrin-Yoku
Omdat ik echt aandacht aan jou als individu wil geven, houden we de groep intiem en zijn er dus maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Als je wilt leren hoe je je stress- en immunsysteem in balans brengt, en hoe je de kunst van het bosbaden ook aan anderen kunt doorgeven, meld je dan aan voor deze waardevolle reis door de natuur.

Klik hier om je aan te melden

Jouw Shinrin-Yoku begeleider
Ik ben Birgit Spoorenberg. Moeder van twee. Voormalig huisarts, met een grote passie voor gezondheid. Ik word gedreven door de vraag waarom mensen hun gezondheid verliezen en daarbij vooral wat we zélf kunnen doen, hoe we zélf invloed kunnen uitoefenen. Met een reguliere geneeskundige achtergrond en als beoefenaar van evolutionaire geneeskunde en klinische Psycho Neuro Immunologie, heb ik praktijk Salutogenese opgericht. Salutogenese betekent: de oorsprong van gezondheid. Shinrin-Yoku is een cursus waarin ik mensen mag begeleiden naar de oorsprong van hun gezondheid door middel van de natuur. Ik hoop je snel te mogen verwelkomen.

Wat anderen zeiden over de cursus Shinrin-Yoku
“Voor mij heeft de cursus bosbaden mij inzicht gegeven in het stresssysteem waar wij de hele dag aan bloot gesteld worden, en wat dit voor gevolgen heeft fysiek en mentaal. Het in de natuur zijn, deze cursus volgen in het “groen” brengt zoveel rust en inkeer, dat ik me
realiseer waar het echt om gaat in het leven, eenvoud en basis.”

“De cursus Shinrin Yoku vanuit Birgit omhelst meer dan alleen aandacht hoe we de symboliek vanuit de natuur kunnen inzetten en passende oefeningen om ons onder te dompelen in de natuur. In de cursus wordt uitgebreid stil gestaan bij de werking van het afweersysteem, de samenhang met aspecten van leefstijl en de effecten van de natuur op onze gezondheid. Van microbioom tot effect op het stress-systeem.”

“Ik ervaar sindsdien een (nog) groter gevoel van verbondenheid met de natuur.
Enkel al het idee om me een gast te voelen in het bos doet me met andere
ogen kijken en geeft me onmiddellijk een gevoel van dankbaarheid en
vertrouwen.”