Salutogenese, oorzaken van gezondheid

We zien het zóveel om ons heen: verlies van fysieke en mentale gezondheid.

Niet alleen bij ouderen, ook bij jongeren en kinderen worden steeds vaker chronische aandoeningen en stress gerelateerde klachten geconstateerd.

Misschien herkennen we het ook wel bij ons zelf…

Zijn wij voorbestemd om chronisch ziek te worden? Is er iets dat we kunnen doen?

Hoe zou het zijn om inzicht te hebben in manieren om je gezondheid te stimuleren, je weerstand te verbeteren en je stresshormonen in balans te brengen (óók als er eventueel al klachten zijn of een diagnose gesteld is)?

Voormalig huisarts en arts in de klinische Psycho-Neuro-Immunologie Birgit Spoorenberg neemt je in vogelvlucht en begrijpelijke bewoordingen mee langs diverse orgaansystemen en wijst je, met allerlei praktisch toepasbare leefstijladviezen, op de oorzaken van gezondheid.

Want we hebben veel meer touwtjes in handen dan we wellicht eerder dachten!

Je gaat naar huis met beknopte informatie over de werking van het lichaam en een hoofd vol inspiratie om direct zelf mee aan de slag te gaan.

PRAKTISCH
De ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” duurt meestal van 11:00 tot 17:00 uur (tijd staat bij de betreffende cursus vermeld). Er is bijna altijd koffie en thee aanwezig op de locatie. Lunch is op basis van potluck: ieder neemt iets te eten mee voor de lunch (iets waarvan je denkt dat het past binnen een gezonde leefstijl), en dat zetten we op een grote tafel. Op die manier kunnen we delen en genieten van een divers aanbod.

KOSTEN
De ééndaagse cursus “Salutogenese, oorzaken van gezondheid” is voor iedereen toegankelijk. Na afloop van de cursusdag is er de mogelijkheid om een donatie in de pot achter te laten. Daarmee zorg je ervoor dat ik deze informatie voor nóg meer mensen toegankelijk kan maken.

ZELF EEN EENDAAGSE CURSUS ORGANISEREN IN JOUW OMGEVING

De ééndaagse cursus wordt over het algemeen georganiseerd door iemand die eerder zelf de cursusdag gevolgd heeft. Ben je zelf ook enthousiast geworden om een cursusdag te organiseren in jouw omgeving? Het enige dat nodig is voor het zelf organiseren van de ééndaagse cursus, is een locatie met plaats voor ongeveer 25-30 personen, welke bereid is om zich op basis van donaties beschikbaar te stellen. Fijn is ook als er op de locatie koffie en thee aanwezig is, servies en bestek voor 25-30 personen en een flip-over.

Na afloop van de cursusdag zullen er twee donatiepotten op tafel staan: eentje voor een donatie aan mij, en eentje voor een donatie aan de organisator (voor de ruimte, de koffie en thee, de faciliteiten).

Daarnaast vraag ik van jou een inspanning om voldoende deelnemers bij elkaar te krijgen, bijvoorbeeld door de geplande cursus in jouw netwerken onder de aandacht te brengen. Ik breng het natuurlijk ook in mijn netwerk onder de aandacht. Ook is er desgewenst een digitale flyer beschikbaar die je bij natuurvoedingswinkels, bibliotheek, e.d. kunt ophangen en kunt delen op je sociale media, zodat meer mensen zich bij de door jou georganiseerde cursus kunnen aansluiten.

Neem via de mail of via het contactformulier contact met me op om kort te sluiten waar en wanneer je een cursus zou willen plannen. Vervolgens overleggen we samen wanneer ik de cursus kom geven.

DOOR WIE
Birgit Spoorenberg. Moeder van twee. Voormalig huisarts, met een grote passie voor gezondheid. Gedreven door de vraag waarom mensen hun gezondheid verliezen en daarbij vooral wat we zélf kunnen doen, hoe we zélf invloed kunnen uitoefenen. Met een reguliere geneeskundige achtergrond en als beoefenaar van evolutionaire geneeskunde en klinische Psycho Neuro Immunologie, werd praktijk Salutogenese opgericht. Salutogenese betekent: de oorsprong van gezondheid. Tijdens verschillende cursussen begeleidt Birgit mensen naar de oorzaken van hun gezondheid.

WAT ANDEREN ZEIDEN OVER DE EENDAAGSE CURSUS SALUTOGENESE
“Zeer onder de indruk geraakt van de dag training.”

“Met een open blik zonder verwachtingen de dag gestart en uit belangstelling/nieuwsgierigheid deelgenomen. Het waren momenten van inzichten, verwondering en stof tot nadenken. Zoveel informatie moet voor mij nog tijd krijgen om te bezinken maar het was zeer de moeite waard.”

“Hele fijne manier van training geven, lekker beeldend en humor mag!”

“Dank voor je bevlogenheid en enthousiasme.”

Kijk hier voor mee reacties.

BESCHIKBARE EENDAAGSE CURSUSSEN
Neem een kijkje in de agenda!