Reacties


Wat vonden anderen tot nu toe van de cursus?

Hieronder lees je reacties van mensen die al eerder hebben deelgenomen aan één van de cursussen of jaartrajecten.

Je kunt onderaan de pagina ook zelf een reactie plaatsen, zodat anderen kunnen lezen wat jij er van vond.

Linda Schurs schreef een blog over de ééndaagse cursus op haar site Gezondziekenik

216 gedachten over “Reacties

 1. Jan de Bruin

  Vaak als we na afloop over een echte fijne vakantie vertellen, gaat het over hoe mooi de natuur was, dat er nog een soort oer energie te ervaren was, dat we heerlijk op blote voeten hebben gelopen, dat het nog echt donker werd ’s avonds en je de sterren bijna kon vastpakken en hoe bijzonder stil het er nog was.
  Waarom we daar dan zo verrukt van terug komen kan Birgit je vertellen, je hebt zo zegt ze, weer echte OUDE VRIENDEN ontmoet, aarde, duisternis, stilte, natuur enz. vrienden waar je vaak zo enorm naar kunt verlangen en die je echte oer energie mee naar huis geven.
  Oorzaken van gezondheid daar verteld ze over, aan de hand van oer eenvoudige dagelijkse dingen.
  En hoe ongelooflijk veel invloed je zelf kunt uitoefenen op je eigen gezondheid en vitaliteit, mijn mond viel regelmatig open van verbazing, zelfs nu ik het verhaal voor de tweede keer hoorde .
  Het is wonderlijk dacht terwijl ik luisterden, dat dit verhaal niet 7 keer per dag op de TV de wereld in gaat………dan hadden we na een week geen enkel corona probleem meer over, sterker nog, het woord corona zou in de vergetelheid raken.
  Lieve medemensen, dit is een absolute aanrader, na afloop staat er een glazen potje klaar, waar je een vrijwillige bijdrage in mag doen………….
  Birgit, heel veel dank!!!!

 2. Jeroen Janssen-Corssmit

  IK ZOU DEZE DAG ECHT IEDEREEN AANRADEN. Ik kan letterlijk niemand bedenken in mijn omgeving, jong en oud, wie ik deze dag zou willen onthouden. Ik was na een volle dag nog lang niet verzadigd. Het inspireert, nodigd uit, en doet verlangen naar meer. Enorm breed en welgefundeerde achtergrond, die uitmondt in vele praktische en concrete handreikingen. Vette aanrader dus!!!

 3. Lizzy

  Wat een gave dag hebben we gehad in Lent. Tijdens de cursus zaten we op het puntje van onze stoelen. Birgit legt wetenschappelijk onderbouwde feiten op een duidelijke en toepasbare manier uit. Het is fascinerend om te leren hoe ons lichaam werkt. Nu ruim vijf weken later ben ik nog steeds enorm gemotiveerd om meer onbewerkt voedsel te eten omdat ik beter begrijp wat dit in mijn lichaam aanricht.

 4. Ans

  Ik kijk terug op een boeiende lezingsdag in Rotterdam en ben onder de indruk van uw gedrevenheid als professional en als persoon dat u er uw passie van hebt gemaakt om mensen te attenderen op het belang van een gezonde leefstijl om ziekte te voorkomen. Knap vond ik ook dat u complexe materie eenvoudig kon uitleggen en dat u veel vooral praktische tips gaf. Wel vond ik persoonlijk sommige dingen erg ver gaan: zoals die ademhalingsoefening waarbij je licht in je hoofd kunt worden, maar die ook voor sommigen ronduit gevaarlijk kan zijn (iemand vertelde daardoor uit het lichaam getreden te zijn): en niet iedereen is zich ervan bewust dat men meer kans loopt op een psychose. Ik zou dat onderdeel dus weglaten. Alle schermtijd na 19.00 u weglaten zal velen ook niet lukken. Na een werkdag wil je ook nog prive kunnen mailen en appen toch…Misschien wel: stoppen 1 uur voor het slapen gaan. Wat u nou bedoelde met uw “disclaimer”: “wat ik vertel is niet per se de waarheid” zette mij wel aan het denken. Diverse gebruikte termen waren inderdaad persoonlijk gekleurd, en bijv. aan yoga en de evolutietheorie gelieerd, waar ik persoonlijk niet achter sta. Maar blijven zoeken naar waarheid ivm zingevingsorientatie en perspectief in het leven lijkt me toch erg belangrijk…en misschien…zou het zelfs een sleutel kunnen zijn dat de waarheid voor het hart WEL te kennen is, want nl een levende Persoon is, Jezus…
  Maar nogmaals dank voor de vele inspirerende practische tips!

 5. Gerda

  Wat een intensieve leerzame dag in Rotterdam met Birgit!
  Hoewel ik het niet eens ben met de evolutietheorie heb ik heel veel geleerd over gezonde voeding, dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.