8 gedachten over “Deventer

 1. Daniël Siepman

  Ge-wel-di-ge cursus, zelden zoveel notities gemaakt. Aandacht voor de samenhang van alle systemen in ons lichaam, de rol van onze genen, de oermens in de moderne wereld, de positieve en negatieve werking van stress, externe invloeden op het afweersysteem, de darmen en gezondheid, het belang van onze darmflora (darmbiota), de rol van suikers en vetten, zinvolle voedingsadviezen, ons bioritme, de invloed van zonlicht, psychosociale stress en de heilzame werking van kou. En steeds als uitgangspunt het kijken naar de oorzaak van gezondheid. Zelfs met de nodige voorkennis over bovenstaande onderwerpen zul je zien dat je veel nieuws leert. Door de toegankelijke opbouw is de cursus echter geschikt voor iedereen die meer wil weten over vitaal leven.

 2. Caroline

  Ik kan helemaal aansluiten op de reacties hierboven.
  Uitgebreide theorie over complexe processen werd klinkklaar uitgelegd door Birgit.
  Vervolgens de praktische toepassing met bruikbare tips. Het is voor mij vooral fijn om te begrijpen waarom ik doe wat ik doe. Ik ben naar huis gegaan met allerlei goede voornemens waarvan ik er de volgende dag al een aantal heb toegepast.
  Ook de opzet van de cursus (op basis van donatie) is natuurlijk fantastisch. Zo is deze belangrijke informatie voor iedereen beschikbaar.
  Super, Birgit!

 3. Martijn

  Wat een geweldige cursus geeft Birgit. In een dag worden veel verschillende onderwerpen behandeld over de mens, zijn omgeving en de invloed van diverse onderdelen op de gezondheid.
  Met veel passie en plezier wordt zowel de theorie als praktijk uitgelegd en is er ruimte voor discussie.
  Ik kan deze cursus iedereen aanraden!

 4. Ruth

  Op het laatste nippertje aangemeld voor deze cursus en geen seconde spijt van gehad. Het was een bijzonder leerzame en inspirerende dag. De niet alledaagse stof werd op een buitengewoon gestructureerde en heldere wijze uitgelegd en het was geen moment saai. Het bleef niet alleen bij theorie, maar we kregen ook hele bruikbare tips om ons eigen dagelijkse leven gezonder te maken. Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die gezonder wil leven en iedereen die meer aan het roer van zijn of haar eigen gezondheid wil staan.

 5. Maite

  Heel blij en enthousiast ging ik naar huis met heel veel ideeën en ‘huiswerk’ na de geweldige lezing in Deventer. Door mijn pas afgeronde studie tot voedingsdeskundige en eigen zoektocht naar gezonde (natuur)voeding en de relatie met gezondheid waren een aantal onderwerpen een feest der herkenning en bevestiging van mijn zienswijze. Een echte eye-opener was voor mij de invloed van stress op ons lichaam en hoe een ziekmakend proces in elkaar zit, met de werking van hormonen. De uitleg over het zelf versterken van je immuunsysteem geeft mij een boost om daarmee aan het werk te gaan en goede gewoontes weer op te pakken en verder te gaan ontwikkelen. De eerste dag ná de cursus ben ik gelijk begonnen met koude training. Miraculeus genoeg heeft het mij dezelfde dag geholpen geen “dooie vingers” te krijgen bij koud weer. Dit geeft maar weer aan hoe sterk je lichaam kan zijn, en dat er mentaal werkelijk invloed op uitgeoefend kan worden. Dit incident geeft mij kracht om er veel meer mee te gaan doen. Verder ben ik heel blij met de vele tips en tricks om je omgeving minder schadelijk te maken en beter in je (bio)ritme te blijven. Ik blijf me verbazen hoeveel ik geleerd heb op één dag…. Bedankt Birgit voor een hele inspirerende en leerzame dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.