Reacties


Wat vonden anderen tot nu toe van de cursus?

Hieronder lees je reacties van mensen die al eerder hebben deelgenomen aan één van de cursussen of jaartrajecten.

Je kunt onderaan de pagina ook zelf een reactie plaatsen, zodat anderen kunnen lezen wat jij er van vond.

275 gedachten over “Reacties

 1. Irene

  Inspirerend en op een professionele,
  plezante manier veel informatie over de evolutie en verlies van gezondheid verkregen.
  Birgit blijft boeien tot op de laatste seconde.
  Topmadam , zo jong en zo wijs ..ik heb ervan genoten en onmiddellijk aan de slag met “oude bekende maar..vergeten vrienden”
  Dankjewel, irene

 2. Pirjo

  Laatst de eendaagse workshop gevolgd in De Bilt. Een heerlijke dag op een fijne locatie en helemaal geïnspireerd naar huis gegaan. Heel mooi hoe Birgit op een duidelijke manier alle informatie kan overbrengen en je handvatten aanreikt waarmee je thuis makkelijk zelf aan de slag kunt. Dit smaakt naar meer!

 3. Erna Brok

  Wat een bijzondere dag, theorie over (epi)genetica, evolutie, stess , afweersysteem en je darmen. Oorzaken van gezondheid, de weg terug naar gezondheid. Door een klip en klaar heldere, duidelijk, begrijpbare uitleg en de link naar de praktijk , werd ik volledig meegenomen.
  Wat een kunde Birgit, om mij zo makkelijk bij de les te houden, met jouw relikwieën en de samenvattingen tussendoor alsook jouw persoonlijke intrigerende inbreng!!!
  En het belangrijkste, wat heeft dit mij geweldige, ingrijpende inzichten gegeven. Wat een openbaring hoe alles wat ik hoorde, als een duidelijk plaatje ineens voor mij lag. Een complete bewustwording van ‘gezond leven’, met praktische tips.
  Ik heb vele studiepunten moeten halen…… dit is de beste die ik ooit gevolgd heb, Echt waar.

 4. Lizette Martens

  Gisteren een heel leerzame en inspirerende dag gevolgd.
  Dankjewel Birgit
  Groetjes Lizette

 5. Pascalle

  Ik heb genoten van deze leerzame en interessante dag. Birgit legde op een eenvoudige en heldere wijze uit de relatie tussen gezondheid en leefstijlfactoren. Voor Iedereen die zuinig wil zijn op het lichaam, is dit een echte aanrader.

 6. Marieke Senden

  Birgit is in staat om op twee dagdelen een overzichtelijk en goed samenhangend beeld te schetsen van oorzaken van gezondheid. Ze brengt een schat aan theoretische kennis en praktische ervaringen. Didactisch erg goed opgebouwd en gebracht op een boeiende, gepassioneerde manier. Birgit ‘walks the talk’ en is heel inspirerend. Wat zou het fijn zijn als Salutogenese als vak ingebed wordt in curricula van het voortgezet onderwijs, de studie medicijnen en in aanverwante opleidingen. Inhoudelijk maar ook concreet toegepast (lestijden, beweging, voeding, reflexen). Een basiscursus voor een ieder die meer bewust en gezond wil leven vanuit eigen regie. Een echte aanrader!

 7. JohnKoezen

  Een zeer inspirerende dag, gegeven door een zeer inspirerend mens. Ze gaat terug naar de kern van gezondheid en maakt dat op een aanschouwelijke manier duidelijk. Geschikt zowel voor de professional als voor de geïnteresseerde leek.

 8. Martha

  Een mooi en duidelijk onderbouwd verhaal over gezondheid, leefstijl, gedrag en voeding. Het geeft inzicht waardoor ik meer grip op mijn leven en gezondheid kan krijgen. Ik ga proberen om de inzichten om te zetten in concreet gedrag. Zeer leerzaam en inspirerend.

 9. Anita

  Gisteren in Haarlem de cursus gevolgd. Wat een fantastische, inspirerende dag! Birgit vertelt heel enthousiast en duidelijk haar verhaal. Dit zou iedereen moeten weten.

 10. Christine

  Een leerzame dag van een wijs en gedreven mens. Een visie die troost biedt, maar vooral kansen voor iedereen die bewust wil leven, opvoeden, delen. Dank Birgit

 11. Jan de Bruin

  Vaak als we na afloop over een echte fijne vakantie vertellen, gaat het over hoe mooi de natuur was, dat er nog een soort oer energie te ervaren was, dat we heerlijk op blote voeten hebben gelopen, dat het nog echt donker werd ’s avonds en je de sterren bijna kon vastpakken en hoe bijzonder stil het er nog was.
  Waarom we daar dan zo verrukt van terug komen kan Birgit je vertellen, je hebt zo zegt ze, weer echte OUDE VRIENDEN ontmoet, aarde, duisternis, stilte, natuur enz. vrienden waar je vaak zo enorm naar kunt verlangen en die je echte oer energie mee naar huis geven.
  Oorzaken van gezondheid daar verteld ze over, aan de hand van oer eenvoudige dagelijkse dingen.
  En hoe ongelooflijk veel invloed je zelf kunt uitoefenen op je eigen gezondheid en vitaliteit, mijn mond viel regelmatig open van verbazing, zelfs nu ik het verhaal voor de tweede keer hoorde .
  Het is wonderlijk dacht terwijl ik luisterden, dat dit verhaal niet 7 keer per dag op de TV de wereld in gaat………dan hadden we na een week geen enkel corona probleem meer over, sterker nog, het woord corona zou in de vergetelheid raken.
  Lieve medemensen, dit is een absolute aanrader, na afloop staat er een glazen potje klaar, waar je een vrijwillige bijdrage in mag doen………….
  Birgit, heel veel dank!!!!

 12. Jeroen Janssen-Corssmit

  IK ZOU DEZE DAG ECHT IEDEREEN AANRADEN. Ik kan letterlijk niemand bedenken in mijn omgeving, jong en oud, wie ik deze dag zou willen onthouden. Ik was na een volle dag nog lang niet verzadigd. Het inspireert, nodigd uit, en doet verlangen naar meer. Enorm breed en welgefundeerde achtergrond, die uitmondt in vele praktische en concrete handreikingen. Vette aanrader dus!!!

 13. Lizzy

  Wat een gave dag hebben we gehad in Lent. Tijdens de cursus zaten we op het puntje van onze stoelen. Birgit legt wetenschappelijk onderbouwde feiten op een duidelijke en toepasbare manier uit. Het is fascinerend om te leren hoe ons lichaam werkt. Nu ruim vijf weken later ben ik nog steeds enorm gemotiveerd om meer onbewerkt voedsel te eten omdat ik beter begrijp wat dit in mijn lichaam aanricht.

 14. Ans

  Ik kijk terug op een boeiende lezingsdag in Rotterdam en ben onder de indruk van uw gedrevenheid als professional en als persoon dat u er uw passie van hebt gemaakt om mensen te attenderen op het belang van een gezonde leefstijl om ziekte te voorkomen. Knap vond ik ook dat u complexe materie eenvoudig kon uitleggen en dat u veel vooral praktische tips gaf. Wel vond ik persoonlijk sommige dingen erg ver gaan: zoals die ademhalingsoefening waarbij je licht in je hoofd kunt worden, maar die ook voor sommigen ronduit gevaarlijk kan zijn (iemand vertelde daardoor uit het lichaam getreden te zijn): en niet iedereen is zich ervan bewust dat men meer kans loopt op een psychose. Ik zou dat onderdeel dus weglaten. Alle schermtijd na 19.00 u weglaten zal velen ook niet lukken. Na een werkdag wil je ook nog prive kunnen mailen en appen toch…Misschien wel: stoppen 1 uur voor het slapen gaan. Wat u nou bedoelde met uw “disclaimer”: “wat ik vertel is niet per se de waarheid” zette mij wel aan het denken. Diverse gebruikte termen waren inderdaad persoonlijk gekleurd, en bijv. aan yoga en de evolutietheorie gelieerd, waar ik persoonlijk niet achter sta. Maar blijven zoeken naar waarheid ivm zingevingsorientatie en perspectief in het leven lijkt me toch erg belangrijk…en misschien…zou het zelfs een sleutel kunnen zijn dat de waarheid voor het hart WEL te kennen is, want nl een levende Persoon is, Jezus…
  Maar nogmaals dank voor de vele inspirerende practische tips!

 15. Gerda

  Wat een intensieve leerzame dag in Rotterdam met Birgit!
  Hoewel ik het niet eens ben met de evolutietheorie heb ik heel veel geleerd over gezonde voeding, dankjewel!

 16. Anna Janssen

  Lieve Mensen
  2 augustus in Wijchen: Wat was dit een intense, boeiende dag terwijl de zwaluwen rondvlogen.,’n beetje uit onze westerse Comfortzone want er kon een poepje vallen. HAHA. T was juist gezellig dat we de zwaluwen konden volgen/dat de natuur dicht bij ons was.
  Birgit neemt ons mee door haar kennis, haar enthousiasme, eigen voorbeelden bv ’n stukje Brownie gemaakt met courgette, haar opbouw en professionele aanpak, …. dat als je kiest er grote verandering mogelijk zijn. Zelfs na vele jaren met stress en mindere gezondheid kun je jouw leefstijl op veel manieren aanpassen en jouw GEZONDHEID EN WELZIJN verbeteren. Ze biedt heel veel mogelijkheden aan. Je kiest wat t beste bij jou past en daar ga je mee aan de slag.
  Deze dag inspireert me om door te gaan met Natuurlijke Bio voedsel eten/ zelf Vers bereiden , maar zeker ook dat dicht bij De Natuur zijn, Buiten zijn, Bewegen, ON-STRESSEN ons lichaam herstellen zodat we ” GEZONDER OUDER WORDEN EN tot hoger leeftijd BLIJVEN” “.
  Ik zou zeggen volg zo’n dag. Ik ga zeker nog een keer terug. Herhaling, herhaling is een goede leerschool.
  Ga er voor.

 17. Nicole van Zon

  Gisteren een mooie, leerzame en opfrissende cursusdag gehad in Wychen. En wat een prachtlokatie!
  De manier van vertellen van alle kennis die je inmiddels hebt opgedaan spreekt me enorm aan.
  Ik zou nog wel drie dagen naar je gedrevenheid en enthousiasme kunnen luisteren…

  Ook de mensen die ik mee heb gebracht zijn heel enthousiast geworden…
  We zullen de olievlek groter laten worden!
  Je doet goed werk, Birgit.
  Fijn!!!

  Bedankt voor alle inspiratie en wijsheid!

 18. Marion van Drunen

  Bedankt Brigit voor de boeiende, inspirerende dag (1 augustus in Rotterdam) . Wat geweldig dat jij jou kennis op zo’n prettige manier wil delen met ons. Ik ga jouw cursussen zeker aanbevelen in mijn kennissenkring. Ook bij mijn huisarts…

 19. nanda

  Wat een leerzame dag heb ik gisteren gehad in Rotterdam.
  Genoten van de gave van doceren bij jou, Birgit, je kennis, je kundigheid. Heel knap hoe je in een dag alle namen van de deelnemers (25!) kent zonder te spieken. Je voelt je gezien als persoon, als mens.
  Ook de tijds bewaking was perfect: zakelijk en to the point.
  Tegelijkertijd was er rust en beheersing van de stof, en een duidelijke lijn in je boodschap.
  Kortom: dit moet iedereen horen en beleven.
  Fantastisch dat je dit zo laagdrempelig doet, en het kompas van je hart volgt!
  Ik ben enthousiast thuis gekomen en onze dochter met haar vriend gelijk opgegeven!
  Je publiek moet wat verjongen: zij hebben de toekomst. Deze twee Wageningse studenten komen graag luisteren in oktober!

 20. Yvonne

  In één woord geweldig, zeer inspirerende cursus! Birgit is een fantatische docent, verteld op boeiende wijze en heeft enorm veel kennis.

 21. Klaartje

  Het was een inspirerende dag! Ik was van het begin tot het einde geboeid. Iets wat mij soms moeite kost, maar deze dag ging het vanzelf.
  Birgit is een enthousiaste spreker met enorm veel kennis. En een mooi doel! Bedankt voor de delen hiervan, Klaartje

 22. Ria Leenders

  Ik vond het een boeiende , inspirerende dag , gisteren !
  Het middaggedeelte intereseerde me het meest, de praktische zaken en met name dat in beweging blijven zo belangrijk is . Helemaal nieuw was voor mij om juist voor het eten even intensief te bewegen .
  Een stok achter de deur om dan ook nog eens wat oefeningen te doen !
  Verder was ik helemaal verbaasd , dat je na 1 keer horen ieders naam meteen wist ! Ook genoot ik van je manier van vertellen , rustig, duidelijk met de nodige humor . Het was goed te merken dat je zelf heel enthousiast was over het onderwerp !
  Heeeeeeerlijke brownie , ga ik zeker eens maken ……….
  Dank je wel voor deze bijzondere dag , die nog nazindert hier !
  Veel succes nog op je pad !

  hartelijke groet, Ria

 23. Monique

  Ik heb echt een superdag gehad. En veel geleerd. Veel dingen over gezonde/ongezonde leefstijl wist ik al wel, maar kregen een gedegen achtergrond. Precies eigenlijk waar ik naar op zoek was. Birgit vertelt het op een leuke, onderhoudende en begrijpelijke manier. De dag vloog echt voorbij. De met dadel gezoete brownie was ook echt heerlijk! De hele dag vind ik een aanrader!

 24. José Walraven

  Ja hoor het was voor mij wederom een inspirerende dag en ik zal zeker dit enthousiasme doorgeven aan iedereen die het wil horen. Zelf heb ik gebruik gemaakt van de tip die een cursus eerder werd gegeven om vroeg in de ochtend op te staan, me aan te kleden en dan naar buiten. Vanaf het begin van het uitbreken van Corona met ik hiermee gestart en ben iedere morgen gaan lopen en bouwde al snel een goede conditie op en soms liep ik 2x per dag. Tevens genoten van de rust en het ontdekken van mooie plekjes in de natuur en luisteren naar de stilte maar ook luisteren naar de vogeltjes die heerlijk waren aan kwetteren en fluiten. Ik werd er helemaal vrolijk van. Heb sindsdien ook geen lift meer genomen maar ging met de trap naar de eerste verdieping. Tegen een uur of 11 ging ik lekker ontbijten en merkte al vrij snel dat ik per dag eigenlijk maar 2 maaltijden nodig had. Ben ook koolhydraatarm gaan koken en ben 4 kilo afgevallen en mijn diabetici 2 was flink gedaald. Bedankt voor de goeie tip en ik ga er nog steeds mee door.

 25. Jeanne

  Beste Birgit,
  Je bent een fantastische spreker cq docent. Ik vond het ontzettend interessant. Ook voor een “ leek” was de stof die je doornam zeer goed te begrijpen. Ik ga proberen wat aanpassingen te doen om “gezonder” door het leven te gaan. Dank je wel!

 26. Marieke Verhoef

  Het was een inspirerende dag, gevuld met heeeeel veeeel informatie….
  Birgit weet de ingewikkelde materie heel helder weer te geven, ook voor ‘de leek’. Veel nieuwe inzichten, tips en ook bevestiging.
  Ik ben heel blij, dat ik er bij kon zijn.

 27. Herbert

  Fantastische dag met veel uiterst relevante en bruikbare informatie. En daarnaast zeer onderhoudend en interessant. Birgit beschikt als zowel regulier als integratieve arts over een enorme berg kennis en ervaring kan als geen ander alles op een begrijpelijke en leuke manier overbrengen. Aanrader voor iedereen, tevens (denk ik) voor vastgelopen huisartsen!

 28. Siska

  Het was veel informatie in een dag waarover je echt na gaat denken hoe je op een goede manier dingen in je leven kunt veranderen. Brigit laat je op een andere manier kijken naar hoe je met je lijf om kunt gaan. Vooral de kleine dingetjes die je heel simpel kunt toepassen in je dagelijkse bestaan. Brigit weet met haar enthousiasme de aandacht de hele dag vast te houden. Ze heeft enorme indruk op me gemaakt en “het zaadje geplant” om zeker bewuster te worden van de werking van mijn lichaam en die goed te onderhouden maar ook al het leven op deze aarde en zeker ook de planeet zelf.

 29. Sophy-Ann

  Birgit is gedreven en enthousiast en heeft op heldere wijze een schat aan informatie gegeven waar iedereen op zijn of haar manier mee aan de slag kan. Ik ga dat in elk geval zeker doen. Hopelijk met dezelfde goede resultaten als ik al van anderen heb gehoord! En wie weet kan ik ook anderen enthousiasmeren om deze workshop te gaan volgen.

 30. Karin

  Wat een ongelofelijk boeiende en inspirerende dag was de eendaagse cursus. Ik dacht dat ik best al heel veel over gezondheid wist maar ik heb zoveel nieuwe dingen gehoord. Ik ga zeker nog een keer, alleen al om al die informatie hopelijk te kunnen onthouden. Birgit is wel het levende bewijs van wat ze vertelt, wat een energie en enthousiasme. Echt een aanrader voor iedereen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.