Reacties


Wat vonden anderen tot nu toe van de cursus?

Hieronder lees je reacties van mensen die al eerder hebben deelgenomen aan één van de cursussen of jaartrajecten.

Je kunt onderaan de pagina ook zelf een reactie plaatsen, zodat anderen kunnen lezen wat jij er van vond.

284 gedachten over “Reacties

 1. Paul

  Een integere en inspirerende dag meegemaakt in het Vegetarisch Woonpark te Oosterbeek. Ik heb altijd veel vertrouwen in de ‘wijsheid van het lichaam’ gehad. Wat ik noem ‘de wederzijdse hulpverlening’ van al het leven inwendig in ons en uitwendig om ons, werd voor mij in de cursusdag op een nieuwe wijze bevestigd. Dank Birgit, dat je dit wonder zo respectvol en ook eerbiedig benadert.

 2. alice

  Ik heb een fantastische dag meegemaakt. Ik heb in één dag tijd nog nooit zoveel geleerd, begrepen en onthouden van de werking van ons stress/immuunsysteem dankzij de rijke metaforen die Birgit gebruikt bij haar uitleg. Sterke stadsmuren, slimme ridders, wilde honden, evolutionaire vrienden en onbekenden… ik vergeet ze niet meer en het lijkt me goed dat zoveel mogelijk mensen hier meer van gaan weten.
  Het regelmatig ‘uitzoomen’ op het grotere plaatje wat Brigit steeds weer doet maakt heel duidelijk hoe we er als mensheid voor staan. Iedereen zal dit zelf kunnen vertalen naar de eigen situatie.

 3. Margo

  Inspirerend en enthousiast neemt Birgit je mee in haar bevlogenheid. En ze heeft gelijk, het zijn kleine stapjes die je kan maken om meer levensenergie te ervaren. Dank je Birgit!

 4. Anneke boons

  Beste Birgit
  Dat gevoel van blijdschap, lichtheid en zelf aan de touwtjes trekken gaf me vleugels. Wat een bevlogenheid om de goeie dingen aan te raken. Ik ben dankbaar. Jij gooit een steen in het water…het wordt beter. Groet Anneke

 5. Simone

  Ik heb een super inspirerende dag gehad. Dank je wel Birgit! Ik ben zo enthousiast dat ik ook aan de jaartraining mee ga doe.

 6. Rachel

  Hoi Birgit,

  Het was een hele leerzame, inspirerende en motiverende dag op een super mooie plek!
  Jee wat kun jij enthousiast en boeiend vertellen en wat een kennis en ervaring.
  Het was geen moment saai, wat een prachtig verhaal.

  Dankjewel!!

  Lieve groetjes,
  Rachel

 7. Frans Alleleijn

  Dag Birgit

  Gisteren genoten van je woorden, adviezen, meningen opmerkingen en alles wat te maken heeft met gezond leven en bewegen. De tijd vloog en vol inspiratie ben ik zeer voldaan weer naar huis gereden. Vandaag heb ik de dag van gisteren al gedeeld met een vriend, die dan weer geboeid naar mijn verhaal zat te luisteren. Ik zeg het verder voort.

  Hartegroet,

  Frans

 8. Thijs

  Ik heb me ingeschreven voor deze cursus naar aanleiding van een tip van een collega. Vanaf het eerste woord werd ik gegrepen door het verhaal; zowel de inhoud, als de wijze waarop Brigit dit naar onze groep bracht. Ze heeft een schat aan kennis en ervaring over dit brede onderwerp en Brigit deelt het met ons, zodat wij kunnen (blijven) leren over een gezonde levensstijl.

 9. Edieth Dings

  Ik vond het een zeer inspirerende dag vandaag. Hele heldere uitleg over de vele verschillende manieren waarmee ik mijn eigen vitaliteit kan beïnvloeden. Veel informatie in een dag samengevat. Door het gebruik van veel beeldtaal werd het een heel samenhangend geheel wat goed blijft hangen. Heel erg dank!
  Edieth

 10. Violet de Waard

  Hoi Birgit,.
  Het was een zeer leerzaam en niet opdringerig cursus! Veel inspirerende informatie!.
  Bedankt en ga zo door!
  Veel liefs,
  Violet.

 11. Claudy

  Het was een zonnige en fijne dag. Dank voor jouw enthousiasme en heldere uiteenzetting over de oorzaken van gezondheid. Iedereen zou zo’n dag eens bij ‘moeten’ wonen. Het opent de ogen en je verrijkt je zijn.

 12. Thea Kloostra

  Beste Birgit.

  Ik vond het ook een fijne en leerzame dag .
  Vooral de invloed van voeding en gedrag op de lichaamsprocessen vond ik een belangrijke eye opener.
  Ik heb jouw onder de aandacht gebracht bij een vriendin van mij waarvan ik het vermoeden heb dat het haar zal interesseren .
  Bedankt voor de fijne dag en ik ga nog een bedrag doneren want dat was ik inderdaad ook vergeten op die dag.

  Liefs en groetjes en hopenlijk tot in Bemelen.

 13. Carolien

  Afgelopen maandag de 1 daagse cursus gevolgd. Een aanrader voor iedereen die op een leuke en duidelijke manier wat meer te weten wil komen over onstaan en toepassen van gezondheid/ gezond leven. Door de diverse informatie en tips was het voor mij in ieder geval erg inspirerend te kijken hoe en wat ik hiervan zou kunnen toepassen mbt mijn eigen gezondheid.
  Bedankt!

 14. Carla van der Wal-Hanekamp

  Hallo Birgit,

  Op vrijdag 11 februari heb ik de 1-daagse cursus in Arnhem bij jou gevolgd. Ik was erg enthousiast en kijk hoe ik onderdelen daarvan in mijn leven kan toepassen.
  Ik heb je mail doorgestuurd naar een collega van mij bij Witte Kruis Ambulancezorg. Zij is actief met een Fit for Care programma binnen ons bedrijf, mogelijk gaat ze je nog benaderen.
  Veel succes verder met je bedrijf en trainingen!
  Hartelijke groet.

 15. Gerda

  Door de interessante en onderbouwde inhoud vd lezing, met praktische tips, heb ik de workshop verlaten met veel zin en enthousiasme om mijn eetgewoonte aan te passen, om meer te bewegen en de tips om stress te reduceren toe te passen…dankbaarheidoefening draagt zeer bij tot een positieve mindset.
  Dankjewel Birgit, jouw missie in deze wereld is albast bekend xxx

 16. Sonja Van Den Heuvel

  Hoi Birgitte,
  Ik vond het een fantastische energetische dag… wat heb jij een ontzettend fijne krachtige warme energie! Ik voel me krachtig om met een nieuwe leefstijl aan de slag te gaan… met kleine stapjes beginnen… ik ben geïnteresseerd in het jaartraject en zou daar graag meer informatie over ontvangen…
  Bedankt voor je inzet.
  Lieve groet Sonja

 17. Roel van Nek

  Ben afgelopen zaterdag voor de tweede keer geweest (opfrissen). En weer heel interessant. Het wordt op een zeer prettige en duidelijke manier gepresenteerd. Zeker de moeite waard, kan ik iedereen aanraden.

 18. harriëtte debets

  Afgelopen donderdag was ik alweer op een ééndaagse cursus in Arnhem en weer een geweldig leerzame dag met veel nieuwe informatie, die ik ga toepassen in mijn leven. Weet het nog niet zeker maar overweeg een jaartraject te gaan doen. Birgit dankjewel voor jouw inzet op deze dag.

 19. Gerrit van Leeuwen

  Ik ben geen aantekeningen maker, dus wat je aangedragen hebt moet nog rustig bezinken. De technische termen als hippocantus (?) en dergelijke vergeet ik net zo gemakkelijk als ik ze hoor. Voor mij waren de voorbeelden die je noemde(en uit de speelgoed-tas haalde) erg verduidelijkend. De goudvis is goud waard. De stress leeuw blijft me ook wel bij, evenals de rode en groene blokjes van het immuunsysteem. Ik ben nu 80 en vind mezelf best wel gezond, maar ik verwacht er toch nog best wat aan te hebben. Bedankt!

 20. harriëtte debets

  Een lange middag waar ik heel vaak aan terug denk en ook mee bezig blijf. Enkele zaken, die Birgit heeft behandeld pas ik nu al toe in het dagelijks leven. Dankjewel Birgit voor alle informatie, jouw duidelijkheid en vooral ook jouw enthousiasme. De omgeving van de kruidentuin was nog extra inspirerend.
  Alle informatie is niet blijven hangen dus ik kom graag naar nog een voorlichtingsdag, dankjewel Birgit

 21. Henriette Koks

  Leerzaam, herhaling van een stukje Medische Basiskennis, bewegen, gezondheid, gezonde voeding en reflectie … dat zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik terugdenk. Verder door het enthousiasme waarmee Birgit vertelde, heb ik me mee laten nemen in de verhalen. Dit brengt begrip over stress, stress hantering en alles wat er in je lijf speelt in tijden van “nood”. Ik zal iedereen aanraden dit te gaan volgen als ze de kans hebben. Birgit BEDANKT

 22. Roel van Nek

  Ik vond het geweldig interessant. Het heeft me van a tot z enorm geboeid en er zeker wat van opgestoken. Wordt ook op een hele fijne manier door Birgit gepresenteerd. Wil in de toekomst zeker nog eens een herhaling.

 23. Renke

  Fantastische dag!
  Enorm inspirerende spreekster, die op onderhoudende en interactieve wijze een zeer heldere uiteenzetting geeft van de salutogenese. Birgit slaagt er niet alleen in om het publiek iedere minuut geboeid te houden, ook inhoudelijk zullen er veel puzzelstukjes voor eenieder op z’n plaats vallen.
  Super aanrader!

 24. Franci

  Hoi lezer,

  Tijdens mijn reis terug naar huis kwam ik tot de conclusie dat de eendaagse cursus van vandaag, 26-8-21, onbeschrijfelijk mooi was.
  Toch doe ik een poging.

  Voor mij waren er inzichten, herkenning en puzzelstukjes die op zijn plek vielen. Zo bijzonder: confronterend maar meer dan oké.
  De ruimte waarin we vertoefden was super : uitzicht op een mooi, rustig stukje Heuvelland. Dank aan de aanwezige eigenaren.
  Een fijn gezelschap van jong tot ‘oud’.
  Last but not least : Birgit is zo enthousiast, vol expertise, gedreven, liefdevol, warm….een bijzonder mens. Dank je wel daarvoor.

  Ik ben heel trots, tevreden en dankbaar dat ik deze dag heb mogen meemaken.

  Lieve groet,

  Franci

 25. Inge

  Een dag die iedereen zou moeten mee maken! Birgit vertelt het verhaal gedreven, enthousiast en vooral ook begrijpelijk. Doordat ze ook gebruik maakt van hele praktische voorbeelden, wordt ingewikkelde informatie toegankelijk en blijft het ook hangen. Daarnaast krijg je handvatten mee die je meteen thuis kunt toepassen. Zoals de beweegkansen en alles rondom voeding. Het heeft me geïnspireerd om weer volop verder te gaan om zo gezond mogelijk te leven.

 26. Mo

  Wat een leerzame dag.. en wat een helder verhaal van Birgit. Je merkt dat ze echt weet waar ze het over heeft en over wilt hebben. En dat is maar goed ook, want Gezond-makende krachten zijn ons beste immuunsysteem en garantie voor een gezond en gelukkig leven & maatschappij! Ik voel echt Dankbaarheid voor deze dag, die Birgit draagt samen met de Beweegruimte waar we deze dag mochten verblijven.

 27. Ilse

  Ontzettende leerzame, inspirerende en gezellige dag gehad in Reek, Birgit kan het zo helder en enthousiast overbrengen, dankjewel daarvoor!

 28. jef houbrechts

  De inspiratiedag in Peer op 3 juli 2021 over Salutogenese was heel leerzaam en ook een gezellig ontmoetingsmoment met gelijkgestemden. Ik ga een impressietekst schrijven om de wijsheid van Dr. Birgit Spoorenberg te illustreren met ervaringen vanuit mijn begeleidingswerk bij personen met een psychische kwetsbaarheid (binnen vzw UilenSpiegel West-Limburg) en vanuit werken met klanken die helen tot op celniveau. “Terug naar natuurlijke wegen” en het herontdekken van “oude vrienden” waren sleutelbegrippen die blijven nazinderen… Een impressieverhaal is op komst.

 29. Caroline

  Gisteren een heel energieke Birgit ontmoet.
  Zalig, hoe zij een toch wel complexe materie op een simpele manier kan overbrengen met een aanstekelijk enthousiasme.
  Ik ben met veel inzichten naar huis gegaan.
  Dank je wel Birgit.

 30. Lieve

  het was een leerrijke dag in Peer, Birgit legde alles met begrijpbare termen uit hoe bijzonder ons lichaam, door de darmen, stress, een andere levens stijl met beweging enz. onze gezondheid kunnen onderhouden. hoe we zelf aan de slag kunnen met gezonder leven.
  Dankjewel Birgit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.