Reacties


Wat vonden anderen tot nu toe van de cursus?

Hieronder lees je reacties van mensen die al eerder hebben deelgenomen aan één van de cursussen of jaartrajecten.

Je kunt onderaan de pagina ook zelf een reactie plaatsen, zodat anderen kunnen lezen wat jij er van vond.

290 gedachten over “Reacties

 1. Geerte

  Een mooie inspirerende dag.Birgit geeft duidelijk inzicht in hoe ons lichaam werkt.
  Zij draagt bij aan meer bewust zijn en verwijst naar zelfverantwoordelikkheid.Zij is een vrouw met een missie.Dank dank dank Birgit.

 2. Marlou

  Deelgenomen aan de een daagse cursus met mijn moeder. Wat een bijzondere Eye opener, zoveel geleerd en zeker enthousiast gemaakt! Birgit is een warme, spontane vrouw die het verhaal tot een mooi duidelijk geheel weet te brengen. Bedankt, zeker een aanrader!

 3. Bert van Haaften

  Een zeer interessante leerzame cursus verzorgd door Birgit. Ze neemt je 6000 jaar mee terug in de tijd om te laten zien hoe onze verre voorouders hebben geleefd. Die manier van leven heeft namelijk nog steeds invloed op ons hedendaags leven.

 4. gerdi egberts

  Wat ben je een inspirerende vrouw!
  Ik wil graag iets met je delen: Ieder jaar ga ik drie weken op fietsvakantie.
  Samen met een vriendin, kamperen in de natuur, de hele dag fietsen, eenvoudig eten.
  Nu besef ik pas waarom ik dan zo gelukkig ben; ik omarm die weken mijn oude vrienden!
  Dank voor dit inzicht en een aanrader voor iedereen.

 5. Hanneke

  Beste Birgit, ik heb gister een inspirerende workshop bijgewoond in Arnhem en die heeft mij aangezet tot meer beweging en kritischer kijken naar mijn voedings- en leefstijl. Ben vanochtend er direct mee begonnen, oefeningen gedaan voor mijn ontbijt en ik voel me nu al energieker. Ik ga ermee aan de slag om me beter te voelen en om meer beweegkansen te zien en te gaan doen vooral. Heerlijk idee! Ik heb mij ook weer aangemeld voor de twee keer cursus in Arnhem in oktober. Fijn dat die mogelijkheid wordt geboden. Hier kunnen veel mensen baat bij hebben om zich gezond en energieker door te voelen. Erg bedankt hiervoor en tot ziens.

 6. Patricia

  Het was een ontzettend interessante en leerzame dag over gezondheid en algemeen welbevinden.
  Birgit inspireert en vertelt boeiend met een duidelijke uitleg.
  Deze cursus van één dag van Oorzaken van gezondheid is zeker de moeite waard!
  Ik vind het ongelofelijk dat je deze dag op basis van een donatie kunt bijwonen.

 7. Lianne

  Het was weer een leerzame bijeenkomst. Ik heb 3x de eendaagse cursus gevolgd en begrijp steeds beter hoe gezondheid werkt en vooral wat ik zelf kan doen. Ik vind het superfijn dat Birgit een inspirator is. Je voelt bij haar geen druk, ze geeft je de kans om je eigen leerproces te doorlopen.

 8. Ophelia van de Kieft

  De dag was enorm informatief en inspirerend, en ik ging boordevol energie en levenslust naar huis!
  Zit nu al t spinsen op nog een keertje gaan om alles dieper te kunnen laten doordringen ….. : )

 9. Lotte Wolting

  Wat een inspirerende, boeiende dag! Birgit vertelt ontzettend fijn, onderbouwd, helder en interessant, met praktische inzichten. Echt een aanrader! Waardevol voor iedereen.

 10. Toos Hofstede

  Op een gestructureerde, wetenschappelijk onderbouwde en prettige wijze heeft Birgit ons door de basisprincipes geleid. Om vanuit die basis handreikingen te doen om gezonder en flexibeler te leven. Het was inspirerend en confronterend tegelijkertijd. En nu ik ‘het’ weet, kan ik het niet meer negeren. Ik moet de gezondheid van mijn gezin en mijzelf immers serieus nemen en daarin kan ik, zo blijkt, nog veel stappen voorwaarts maken. En dat ga ik ook zeker doen. Dank Birgit voor het delen van je kennis en voor het wakker schudden van het oermens in me.

 11. Rob Brugman

  Dank Birgit voor een inspirerende dag, die me weer ietsje minder onwetend heeft gemaakt. We kennen onze eigen natuur niet goed genoeg. En als we hem al een beetje kennen, leven we hem ook niet altijd. Jouw delen van kennis was voor mij een heel welkom zetje in de goede richting, dank je wel. daarvoor. Spread the word!

 12. Rian Verwijst

  Voor de eerste keer kennis gemaakt met Brigit in Vorstenbosch (13 jan. ’23). Goede uitleg, duidelijk met heel veel visuele attributen, alles om je te prikkelen… maar wat een boost aan inzicht en energie geeft het je. Nu lekker mee aan de slag..

 13. Ute Weber

  13 januari cursusdag in Vorstenbosch.
  voor mij de tweede keer, maar net zo leerzaam als de eerste keer.Ik kon de les beter volgen, en kan daarmee meer onthouden, om de weg in te kunnen slaan, voor een betere gezondheid. Ik ben erg blij met de opgedane kennis.
  Birgit heeft een vriendelijke en duidelijke manier om haar kennis over te dragen, en is net als de lesstof zelf, zeer inspirerend.

 14. Ivonne Arts

  Vrijdag 13 januari 2023 naar cursusdag Salutogenese geweest. Was fijn en goed georganiseerd. De kennis die overgebracht werd was voor mij erg resonerend, mede omdat ik al een hele tijd neen collega van Birgit volg, Richard de Leth. Birgit gaf uitleg in een goed te volgen verhaallijn waardoor je inzichten krijgt en handgrepen om aan jezelf te werken!

  Dankjewel en wat goed dat je dit doet!

 15. Hannie

  Zaterdag 7 januari voor het eerst een cursusdag Salutogenese gevolgd.
  Wat een boeiende dag en ik ben met nieuwe inzichten naar huis toe gegaan.
  Een fijne locatie in Peer.

  Ook de bewegingen tussendoor vind ik een
  aanrader.
  Bedankt voor het organiseren vd dag.

 16. Marie-José

  Wat een leerzame, inspirerende en motiverende dag was het gisteren in Peer.
  Birgit legt op een energieke en goed onderbouwde manier uit wat in het dagelijks leven gebeurd in je lichaam en hoe dat invloed heeft op je gezondheid. Ook verteld ze helder en duidelijk hoeveel invloed je zelf kunt hebben op je gezondheid en vitaliteit.
  Professioneel, met humor en boeiend van het begin tot het einde.
  Dankjewel Birgit voor het delen van je enthousiasme en expertise, Ik ben met veel inzichten naar huis gegaan.

 17. Henny

  Birgit gaf een zeer leerrijke uiteenzetting over salutogenese. Het boeide van begin tot einde.
  Naar buiten gaan tijdens de pauzes en bewegen deed deugd.
  Het ” speelgoed” verduidelijkte zo goed de theorie en maakte deze zeer verstaanbaar.
  Birgit heeft een wetenschappelijke achtergrond en kan kennis op een aangename wijze overbrengen.
  Deze dag geeft een aanzet naar anders kijken en omgaan met gezondheid, en verlies aan gezondheid.

 18. linda

  Dag Birgit,

  De manier waarop u bestuift !!! Begrijpbaar !!! Doenbaar !!! Smaakt naar meer !!! Ook DANK aan kleine Teun voor al het visuele , wat enorm het verbale ondersteunt !!! DANK !!!

 19. Marcel

  Fijne, leerzame cursus. Geen moment ben ik afgedwaald. Ik heb veel inspiratie opgedaan, waarmee ik meteen mee aan de slag ben gegaan.
  Dank je wel Brigit!

 20. Marjolein

  Een prachtige, inspirerende dag vol boeiende informatie in de cursus Salutogenese. Dank je wel Birgit!

 21. Odette Herijgeres

  Een bijzondere dag in de Wilg in Utrecht. Zo fijn om meteen al iets concreets te kunnen gaan doen, dezelfde dag en een dag later met collega’s en familie. Dank je wel Birgit.

 22. Saskia

  Het was een geweldige dag die wij mochten beleven op 5 augustus in Boskant. Erg inspirerend en heldere uitleg en voor herhaling vatbaar. Ik ben ook aan de slag gegaan met aantal dingen en het eten was ook heerlijk😀😀

  Je bent een mooi, lief en erg inspirerend mens Birgit. Was fijn bij jou.

 23. Danka Husken

  Wat een geweldig inspirerende dag Was dit voor mijn en mijn docenten. De training sloot uitstekend aan bij de invalshoek die wij als Educatief Mandala Instituut voor de 3 jarige opleiding + Module 4 (Optioneel) bezigen. Dank je wel Birgit, voor deze herinnering aan ‘Oude vrienden’ en nog veel meer. We gaan het meenemen in onze opleiding. Dus misschien nodigen we je wel uit voor een nascholing bij het EMI. We kunnen onze cursisten en docenten in ieder geval nog eens een dergelijke dag aanbieden. Je hoort van ons!
  Met hartegroet.

 24. Ingrid Maas

  Zeer onder de indruk geraakt van de dag training op vrijdag 5/8 jl.
  Met een open blik zonder verwachtingen de dag gestart en uit belangstelling/nieuwsgierigheid deelgenomen. Het waren momenten van inzichten, verwondering en stof tot nadenken. Zoveel informatie moet voor mij nog tijd krijgen om te bezinken maar het was zeer de moeite waard. Ik blijf Brigit zeker volgen.
  Hele fijne manier van training geven, lekker beeldend en humor mag!
  Dank voor je bevlogenheid en enthousiasme.
  Ook de eigenaars van de locatie hartelijk dank alles was zeer de moeite waard!

 25. Rodney

  Lieve Birgit,

  Dqnk voor uitleg waarvan ik denk dat het levensverlengende informatie is.

  Jouw uitleg is helder, logisch van opbouw, to-the-point en ondanks dat je de vaktermen benoemt, kom je met praktische voorbeelden en tips zodat ik deze onmiddellijk begrijp en ook meteen kan toepassen in mijn dagelijks leven.

  Het is duidelijk dat je boven de materie staat en dit doet vanuit en met passie.

  Ik kan mensen die op zoek zijn naar een verbetering in hun levensstijl alleen maar aanraden om naar jou te komen luisteren; het is moeilijk daarna geen aanpassingen te maken om de kwaliteit van je eigen leven te vergroten.

  Nogmaals dank voor je ééndaagse cursus Birgit en het ga je goed!

  Groeten en uiteraard een knuffel van Rod

 26. Wilma van de Water

  Geen wonder dat er stoelen bij moesten! Het was de moeite méér dan waard om er bij te zijn op die hete maandag in Beekbergen. En gelukkig wisten velen de weg naar Marry’s te vinden. Hoewel ik van tevoren een beetje bang was dat ik overspoeld zou worden door informatie, nam ik dit moeiteloos tot mij en was de dag om voor ik het wist. Met een notitieblok vol informatie ging ik naar huis , vastbesloten om hier meer mee te gaan doen. Ik heb geleerd dat je eigenlijk heel veel zelf kunt doen om niet ziek te worden! Maar dan moet je wel weten waar je zoal op moet letten. En dat vertellen kan Birgit als de beste. Met haar kleine rieten tasje waar spulletjes uit kwamen om haar verhaal kracht bij te zetten, werd het meteen allemaal duidelijk. Heel leuk en waardevol deze dag en ik hoop jou zeker nog eens te horen spreken. Ook ga ik reclame voor jou maken, want dit hoort ieder mens te weten.

 27. Rose-Anne Salet

  Op een energieke manier legt Birgit in één dag uit wat er eigenlijk in het dagelijks leven gebeurt in je lichaam en waarom dat invloed heeft op je gezondheid. Ze laat ook zien hoeveel invloed je zelf kunt hebben op je gezondheid.
  Professioneel, inspirerend en met veel humor. Een dag die geen moment verveeld. Aanrader voor iedereen die gezond wil zijn en blijven.

 28. Dree

  Beetje bevreesd voor een zweverige inhoud en presentatie, heb ik me vrij intuïtief aangemeld om het toch een kans te geven. Het tegendeel bleek het geval: medisch goed onderbouwd en beargumenteerd leidt Birgit de deelnemers via een aantal logische hoofdstukken naar een inzicht dat recht doet aan de titel van de cursusdag “Oorzaken van gezondheid”. En ja, ook die van psychische gezondheid! Fijne presentatie overigens en in een goed tempo. Voor de verandering niet via vooraf geselecteerde slides maar interactief via flipover en afgewisseld met fysieke onderbrekingen. Erg leerzaam en inspirerend. Smaakt naar meer en vooral naar nog meer verdieping.

 29. Lieve

  Dankjewel Birgit voor jouw enthousiasme!
  Elke deelnemer voelde zich meer dan welkom.
  De metaforen, concrete materialen en bewegingstussendoortjes hielden de aandacht bij de leerrijke uiteenzetting.
  In september ga ik mijn geschiedenislessen anders aanpakken!
  Met een andere invalshoek kijk ik naar voeding, beweging en stress.
  Ook in jouw kijk op ‘schuld’ kan ik me vinden.
  Enkele sleutelwoorden: mismatch, oude vrienden, flexibiliteit, groenten, nu…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.